Be middelbaar

Onlangs is mijn moeder bijna honderd geworden. Om precies te zijn 92, op die leeftijd is dat bijna honderd. Ikzelf ben middelbaar, dat is in deze berekening iets over de helft van bijna honderd. In verschillende levensfases zweet een vrouw ’s nachts om verschillende redenen. Ik heb de laatste fase achter de rug, en dan ga je toch iets missen. Substitutioneel zweten doe ik tegenwoordig overdag, in de sportschool. Wil ik ’s nachts nog zweten? Ik ging op onderzoek uit.

Informatie die ik vond over de bijna oude vrouw is dat ik mijn middelbare punani regelmatig moet bekijken met een leuk spiegeltje. Zo’n leuk spiegeltje moet ik kopen, want ik heb geen leuk spiegeltje. Ik krijg geen beeld bij leuke spiegeltjes, en vraag me af waarom een spiegeltje waarmee ik mijn punani ga bekijken persé leuk zou moeten zijn. Uiteindelijk gaat het om de inhoud, niet het uiterlijk. De punani krijgt, in tegenstelling tot de rest van je lijf, geen rimpels. Het haar erop verandert dan weer wel van samenstelling. Dat heb ik gezien, daar heb ik geen spiegeltje voor nodig. Er wordt geadviseerd om op hogere leeftijd dat haar te waxen in bad of onder de douche. Dat is minder pijnlijk. Waxen? Geen haar op mijn punani die daaraan denkt.
Verder wordt geadviseerd de punani gewoon bij de naam te noemen: vagina.
Het siert de oudere vrouw om het hoofdhaar kort en pittig te dragen. Mijn haar is al jaren bijna lang. ‘Bijna’ is een constante factor sinds mijn conceptie. Mijn haar wordt gewoon niet langer. Ik houd van het gevoel van mijn bijna lange haar tussen mijn schouderbladen in de zomer, als ik mijn nog rimpelloze rug niet heb ingepakt.

En dan is er de hamvraag: Ben ik bemiddelbaar? Ik stelde een contactadvertentie op voor in de plaatselijke courant:
Bijna gezellige spontane lieve vrouw die bijna overal voor open staat, dol op: gras, avocado’s, kip, bomen, de geur van paardenmest, woorden, hele zinnen, haar, rust en met rust gelaten worden, houdt niet van: gezeur, teckels, pop-ups, katten, te veel aftershave, masculien gedrag, gedrag in het algemeen, de meeste mensen, de meeste dieren, doordrammen, stof, afstoffen, romantiek met van die ranzige Franse stinkkaas en kaarslicht zonder leesbril en met wijn, saai, druk, leuke spiegeltjes, herrie, te lange stiltes, genegeerd worden en bellen zoekt een leuk spiegeltje. Wil jij dat zijn?
En wat ík daar dan mee wil weet ik nog niet zo goed.

Fijne vrouwendag.

Advertenties